Platán autóház

4400 Nyíregyháza Rákóczi u. 60. - +36 42 598 959 - email: ugyfelkapcsolat@csoszkft.hu


Ezért adja el használt autóját kereskedőnek

Ha szeretné eladni az autóját általában két lehetőség közül választhat. Megpróbálja eladni Ön (ez sok idő, stressz) vagy ha 2001 utáni az autója elhozza hozzánk és mi (akár a helyszínen) megvesszük, levéve a válláról az ügyintézést és a stresszt. Összegyűjtöttük miért érdemes inkább nekünk eladni az autóját.

Az eladás pszichológiája: a kötődés

Pszichológiai tény, hogy szeretjük felértékelni a saját tulajdonunkat és ez tévútra vihet minket. Ez azért van mert kötődünk az adott tárgyhoz (például egy lakáshoz, autóhoz). Felrázzuk, mert mi nem egy 10 éves autót látunk magunk előtt, hanem az autót, amivel egyszer elmentünk Görögországig, amivel olyan jókat kirándultunk, ahol a gyerekek útközben énekeltek, ahol flowba kerültünk szuper zenét hallgatva az éjszakai úton. Megannyi kalandot és élményt. Más, ugyanebben az autóban vasat, alkatrészeket jó esetben a leendő autóját látja. Éles a kontraszt és általában ez vezet gondokhoz.

Amikor megpróbálja eladni

Rengeteg stresszes percet, napot fog okozni Önnek az, ha szeretné saját maga értékesítni az autót. Fel kell készülnie arra, hogy bármikor felhívhatják akár úgy is, hogy „most azonnal meg akarjuk nézni/fizetjük". Fel kell készülni a kétes alakokra, a hatvan (kicsit stresszes) próbakörre, az alkudozókra, a rosszarcú nepperekre, az idegeskedésre. És arra is, hogy végül úgysem annyiért fogja eladni, amit gondolt.

Hozza be hozzánk legyen gyors és stresszmentes az eladás

Ennél egyszerűbb, ha elhozza hozzánk az autóját. A szakembereink gyorsan átnézik (ilyenkor nem hibákat keresünk és nem az a cél, hogy mindenképpen csökkentsük az autó árát, ez egyszerű protokoll) és adunk önnek egy ajánlatot. Ha elfogadja akkor ott a helyszínen elintézzük a papírokat, megkötjük az adásvételit és vagy készpénzzel, vagy átutalással azonnal fizetünk. Ennél nincs tisztább megoldás és Önnek sem kell stresszelnie. Egyébként igaza van: előfordulhat, hogy az autójáért kevesebbet ajánlunk, mint amire gondolt, de ilyenkor megvan a választás lehetősége, nincs kötelezettsége: ha gondolja ott azonnal megvesszük, ha nem, akkor megköszönjük, hogy behozta és megpróbálhatja Ön eladni.

Telefon: +36 42 598 959

E-mail: ugyfelkapcsolat@csoszkft.hu

*A pontos értékmeghatározás állapotfelméréshez kötött, annak függvényében ajánlott és elfogadott ajánlattételt követően értendő. A tájékoztatás nem teljeskörű. Részletekért érdeklődjön márkakereskedésünkben.